zondag, 27. februari 2011 - 13:41

Man spuugt bloed in gezicht agente

Weert

Een verdachte van een vechtpartij in Weert heeft een agente met bloed in haar gezicht gespuugd en een andere agente in haar been gebeten. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag vond rond 03.30 uur een vechtpartij plaats op de Oelemarkt. Getuigen en BOA's gaven aan dat zij een man die verantwoordelijk was voor het geweld weg hadden zien lopen met twee andere personen richting de Wilhelminasingel of de Biest en gaven de agenten een signalement.

Even later zagen agenten het drietal lopen waarna zij hun dienstvoertuig keerden om het drietal aan te kunnen spreken. Inmiddels was de verdachte een zijstraat in gerend. Hij werd gestopt en bleek verwondingen aan zijn hand te hebben die afkomstig leken te zijn van de eerdere vechtpartij.

Bloed in gezicht gespuugd
Toen de 24-jarige verdachte uit Weert werd aangehouden verzette hij zich hevig waarna hij een agente met bloed in haar gezicht spuugde en een andere agente in haar been beet. Ook werden de agenten meerdere malen door de man beledigd.

De man werd met spoed overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):