maandag, 28. november 2011 - 16:22

Man steekt woningovervallers meerdere malen met mes

Purmerend

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een gezin in Purmerend in hun woning overvallen door vier gewapende mannen. ‘Een van de bewoners stak twee overvallers meerdere malen met een mes’, meldt de politie maandag.

In eerdere berichtgeving werd gesproken van een gewapend conflict. De politie hield uiteindelijk vijf mannen in de leeftijd van 17 t/m 21 jaar aan. Het gaat om drie overvallers en twee bewoners.

De vier gewapende mannen drongen rond 03.45 uur de woning aan de Cornelis Edelmanstraat in Purmerend binnen en bedreigden de bewoners. Eén van de bewoners, een 19-jarige Purmerender, werd geschopt en geslagen. De overvallers eisten geld.

Eén van de bewoners wist onopgemerkt de politie te alarmeren. Toen de overvallers dit in de gaten kregen gingen zij er van door. In hun vlucht zijn twee overvallers aangevallen door de 19-jarige bewoner. Hij had een mes en stak de overvallers meerdere malen.

Gewond
Eén overvaller, een 21-jarige Purmerender, werd op heterdaad aangehouden door toegesnelde agenten. De andere twee overvallers, twee 18-jarige Purmerenders, waren dusdanig gewond geraakt dat zij zelf om hulp vroegen bij de politie.

De drie overvallers zijn aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis. De vierde verdachte is nog voortvluchtig.

Stekende bewoner aangehouden
De 19-jarige bewoner is aangehouden omdat hij de overvallers heeft gestoken. Een 17-jarige bewoner is ook aangehouden, maar hij is inmiddels weer vrij. De recherche heeft de zaak in onderzoek en sluit meerderen aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):