maandag, 23. mei 2011 - 14:54

Man succesvol gereanimeerd tijdens politiecontrole

Rotterdam

Agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) hebben maandagochtend aan de Hoofdweg in Rotterdam een 66-jarige bestuurder uit Rotterdam succesvol gereanimeerd. ‘Tijdens een controle werd de man plotseling onwel’, meldt het KLPD maandag.

Controle op A16
Op de A16 richting Den Haag zagen agenten van de Verkeerspolitie van het KLPD ter hoogte van afslag Prins Alexander de Rotterdammer rijden en gaven hem een stopteken. Bij het controleren van de gegevens en de papieren van de man viel hij onverwachts op de grond en raakte buiten bewustzijn.

Geen hartslag meer
De Rotterdammer had geen hartslag meer, waarop de agenten meteen in actie zijn gekomen en de reanimatie startten. Na het gebruik van de defibrillator, die standaard in het politievoertuig aanwezig is, kwam zijn hartslag op gang en was hij goed bij kennis. Het ambulancepersoneel dat intussen arriveerde heeft de zorg overgenomen en de man naar het ziekenhuis overgebracht.

‘Agenten van de Verkeerspolitie volgen elk jaar cursussen en bijscholing over het toepassen van EHBO en het gebruik van defibrillatoren’, aldus het KLPD.
Provincie:
Tag(s):