woensdag, 6. april 2011 - 13:13

Man tragisch brandincident Dam in brandwondencentrum

Amsterdam

Een onbekende man is woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur levensgevaarlijk gewond geraakt nadat hij zichzelf op de Dam in brand had gestoken. 'Hij is inmiddels opgenomen in een brandwondencentrum', meldt de politie woensdag.

Nabij het monument stak de man zijn kleding in brand, nadat hij zich eerder had overgoten met een brandbare vloeistof. Omstanders en toegesnelde politieagenten wisten het vuur met hulp van jassen en water te doven.

Een ambulance van de GGD bracht hem met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis. Later op de middag is het slachtoffer overgebracht naar een brandwondencentrum.

Getuigen opgevangen
Mensen die direct getuige waren of meehielpen bij het doven van het vuur zijn door de politie opgevangen en verhoord op het politiebureau aan de Beursstraat.

Forensisch onderzoek
Op de Dam is een forensisch onderzoek ingesteld. De politie zoekt nog naar de identiteit van het slachtoffer. Hij is niet aanspreekbaar. Er is niets bekend over de aard en omstandigheden achter dit incident. Voor de getuigen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):