vrijdag, 28. oktober 2011 - 11:45

Man uit Spijkenisse aangehouden voor verdwijning van Farida Zargar

Spijkenisse

Rechercheurs van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben dinsdag een 34-jarige man uit Spijkenisse aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de verdwijning van Farida Zargar.

Politie en OM denken dat Farida Zargar slachtoffer is geworden van ontvoering of diefstal met geweld, de dood ten gevolg hebbend.
De man werd in de nacht van 13 op 14 oktober aangehouden na een melding van een bedreiging met een vuurwapen. Naar aanleiding van die melding en het daarop volgende onderzoek, werd een woning aan de Venusstraat waar de 34-jarige man verbleef, doorzocht. Bij die doorzoeking werden spullen van de sinds 5 augustus 2010 vermiste Farida Zargar aangetroffen. Dat ging onder meer om de tas van Farida, met daarin onder andere haar paspoort.

In verband met die vondst werd het onderzoeksteam dat de vermissing van Farida eerder onderzocht weer bijeengebracht. Dat onderzoek is in volle gang. Op basis van de eerste resultaten is besloten de 34-jarige man dinsdag opnieuw aan te houden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida. Vrijdag wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):