zondag, 31. juli 2011 - 22:22

Man valt agente aan in Goes

Goes

Op de Oostwal in Goes raakte zondag rond 00.30 uur een 39-jarige agente, biker van Politie Zeeland, gewond. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Bikers zagen rond die tijd een motorfiets het voetgangersgebied van een parkje aan de Oostwal inrijden. Toen de 39-jarige agente de bestuurder hierop aan wilde spreken, probeerde deze haar aan te rijden.

De agente kwam ten val en de man reed over haar fiets, daarna schopte en sloeg hij haar en ging er lopend vandoor. Ter plaatse gekomen agenten hielden om 01.30 uur een 25-jarige motorpassagiere uit de gemeente Borsele aan.

Het parkje werd doorzocht, maar de bestuurder werd niet aangetroffen. Een hondengeleider die met zijn diensthond ter plaatse kwam, vond de bestuurder, een 33-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, in de voortuin van woning aan de Oostwal, waar hij zich verstopte. De man werd om 01.10 uur aangehouden.

Gestolen motor
De motorfiets bleek op 5 juli jl. gestolen te zijn in Etten-Leur. De bestuurder en de passagiere beschikten beiden niet over een rijbewijs en verklaarden onder invloed van drugs te verkeren.

In de portemonnee van de man werd een een zakje met wit poeder aangetroffen, bij de vrouw een zakje wiet. Ze zijn allebei in verzekering gesteld en zitten in het huis van bewaring Torentijd.

De agente liep een pijnlijke kaak, schouder en elleboog op, alsmede diverse kneuzingen en zwellingen. Haar horloge, bril, uniformbroek en fiets raakten beschadigd. De zaak is nog in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):