vrijdag, 7. oktober 2011 - 10:13

'Man verdacht van diefstal dienstwapen door fout'

Maarssen

Een fout van een agent van de regiopolitie Utrecht had volgens een advocaat van een 31-jarige man uit Maarssen heel anders kunnen aflopen. Dit meldt het AD vrijdag.

De man was in de nacht van 23 op 24 september met iemand aan het vissen. Diens hond stapte in een stuk glas en raakte aan zijn pootje gewond. Het duo bracht de hond naar een dierenarts waar het werd geholpen. Na afloop kregen beide mannen ruzie en werd de 31-jarige man uit Maarssen met een mes bedreigd. Hij pakte het mes af en ging, samen met de hond naar zijn huis aan het Antilopenspoor.

Niet veel later stond de politie bij de Maarssenaar aan de deur en vroegen hem hoe hij aan een bebloed T-shirt kwam. Tijdens dat de man uitleg geeft roept één van de agenten 'hij heeft mij wapen, hij heeft mijn wapen'. De Maarssenaar werd tegen de grond gewerkt en afgevoerd naar het politiebureau.

Op het bureau kwam de betreffende agent er achter dat niet de 31-jarige man zijn dienstwapen had, maar dat hij deze op het bureau vergeten was. Pijnlijke vergissing van de agent en volgens de advocaat van de man
'Als mijn cliënt had tegengewerkt, was hij misschien wel neergeschoten.'

De advocaat eist dan ook excuses en vraagt de hoofdofficier van justitie om een strafrechtelijk onderzoek.
Provincie:
Tag(s):