donderdag, 6. januari 2011 - 20:04 Update: 08-07-2014 1:01

Mandemakers trekt bod van vier miljoen op RKC-stadion in

(Elfvoetbal) Ben Mandemakers heeft zijn bod van vier miljoen euro voor het stadion van RKC Waalwijk ingetrokken. De hoofdsponsor van de Waalwijkers deed dat, na suggesties dat de keukenboer zelf beter zou worden van de aankoop.

Mandemakers maakte zijn besluit woensdag per brief aan de gemeente Waalwijk bekend. Hij schreef dat hij met de aankoop van het stadion de toekomst van RKC had willen veiligstellen. Op dat besluit is hij nu terugkomen, omdat 'in kranten werd gesuggereerd dat ik zakelijk voordeel zou doen met de aankoop van het stadion'. Mandemakers verwijst daarmee ondermeer naar ingezonden brieven in dag-en weekbladen. De hoofdsponsor van RKC staat nu nog garant voor 900.000 euro aan tekorten op de begroting, maar dat daar blijft het volgens hem bij. "Voor alle eventuele tekorten in de toekomst acht ik mij niet meer verantwoordelijk."

Verantwoordelijk wethouder Sjoerd Potters noemt het besluit van Mandemakers 'spijtig'. "Ik ben altijd uitgegaan van de goede intenties en dat Mandemakers met zijn bod RKC wilde redden."
Categorie:
Tag(s):