maandag, 28. maart 2011 - 21:09

Manifestatie ‘steun de kazerne'

Assen

Assen en Drenthe komen in het geweer tegen een dreigende sluiting van de Johan Willem Frisokazerne. Voor de economie en werkgelegenheid in de regio is dit een verschrikkelijke klap.

Op donderdag 31 maart wordt een publieksmanifestatie gehouden op het Koopmansplein, onder het motto: ‘Steun de kazerne’.

Het kabinet neemt binnenkort een besluit over ingrijpende bezuinigingen op Defensie. In Assen staat het voortbestaan van het bataljon luchtmobiele brigade op het spel, en daarmee waarschijnlijk ook de Koninklijke Militaire Kapel en de School Noord van het opleidingscommando. In totaal zijn hiermee meer dan 1000 banen gemoeid, en gaan naar verwachting nog eens honderden arbeidsplaatsen verloren.

Voor Assen en de regio is dat een drama. Daarom laat iedereen die de kazerne een warm hart toedraagt, zich zien en horen op de manifestatie in het centrum van Assen.

Het programma van de manifestatie `Steun de kazerne’ op het Koopmansplein in Assen loopt van 16.00 uur tot 17.15 uur. Er zijn enkele sprekers en er is een kleurrijke en muzikale omlijsting.
Provincie:
Tag(s):