donderdag, 1. december 2011 - 18:58 Update: 08-07-2014 0:55

'Mannen denken niet de hele tijd aan seks'

Zeven keer per seconde is een fabeltje. En eigenlijk is er ook niet zo veel verschil als je het hebt over het denken aan seks tussen man en vrouwen.

De Ohio State of University heeft dit onderzocht. ‘Het absolute aantal seksuele gedachten is veel lager dan de legende. Mannen denken niet elke zeven seconden aan seks’, vertelt onderzoeker Terrie Fisher.

Natuurlijk zijn er mannen die wel vaak seksuele gedachten hebben. Er waren er die 388 gedachtes aan seks hadden per dag. Maar de gemiddelde kwam niet hoger dan 19 keer.

Het gemiddelde bij de vrouwen kwam op tien. Ook hier waren uitschieters. Een vrouw dacht 140 keer per dag aan seks. Als mannen echt elke zeven seconden aan seks zouden denken dan komt dit uit op 8.000 keer denken aan seks per dag (als je 16 uur wakker bent).

Of je man of een vrouw bent is niet echt een goede voorspeller voor seksuele gedachtes. Belangrijker is hoe iemand zich voelt over zijn eigen seksualiteit. Hoe beter je je voelt, hoe meer gedachten over seks.
‘Dit onderzoek laat zien dat er een grote variatie is in hoe vaak mensen aan seks denken’, aldus Fisher. ‘Hopelijk helpt dit mensen inzien dat zowel veel als weinig seksuele gedachten ‘normaal’ zijn. En dat het niet iets is wat alleen bij mannen voorkomt.’
Categorie:
Tag(s):