maandag, 17. januari 2011 - 9:53

Mannen mishandelen en steken woning slachtoffer in brand

Silvolde

De politie heeft zondag 16 januari drie Achterhoekers aangehouden, die worden verdacht van ernstige mishandeling van een 26-jarige Silvoldenaar en het in brand steken van diens woning aan de Houtduivenhof in Silvolde. Het slachtoffer verblijft met hoofdletsel en gebroken handen in het ziekenhuis.

Na de brand, die omstreeks 05.35 uur door buurtbewoners werd gemeld, troffen agenten op de parkeerplaats bij het complex de zwaar gewonde bewoner aan. Hij bleek onder meer hoofdletsel te hebben en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Eerste verklaring slachtoffer
Hier heeft de politie het slachtoffer in de loop van de dag kunnen spreken. Hij verklaarde ernstig te zijn mishandeld door meerdere bekenden. Over de aanleiding doet de politie nog geen mededelingen.

Brand
Wanneer de woning in brand is gestoken, is nog onvoldoende duidelijk. Buurtbewoners die thuis kwamen, ontdekten de uitslaande brand en sloegen alarm. De gewaarschuwde brandweer bluste het vuur. De bewoners die boven de brandende woning wonen, zijn tijdelijk elders opgevangen.

Aanhoudingen
De politie heeft in de loop van de middag drie verdachten uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):