vrijdag, 22. april 2011 - 9:11

Marco Kroon 'opgelucht' na vrijspraak van drugbezit

Arnhem

De militaire kamer in Arnhem heeft vrijdag Kapitein Marco Kroon vrijgesproken van het bezit van drugs. Wel is hij veroordeeld voor het bezit en doorverkopen van stroomstootwapens.

Kroon, drager van de Willemsorde, werd verdacht van het bezit van drugs en werd maanden lang geobserveerd door de politie en werden er telefoon en sms-berichten getapt. Ook is het borsthaar van Kroon onderzocht waarbij een geringe hoeveelheid cocaïne werd aangetroffen.

De rechtbank is van mening dat er onvoldoende bewijs is om Kroon te veroordelen voor het bezit van drugs. Wel voor het bezit en de verkoop van stroomstootwapens en hij krijgt hiervoor een boete van 750 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur.

'Opgelucht'
Na de uitspraak zei Kroon opgelucht te zijn met de uitspraak. 'Niemand staat boven de wet en wat ik gedaan heb is niet goed', aldus Kroon. Hij zegt de straf voor de stroomstootwapens te accepteren, maar vindt het belangrijkste dat hij de Majesteit op 4 mei recht in de ogen kan kijken en haar vertrouwen niet heeft geschaad.
Provincie:
Tag(s):