dinsdag, 6. december 2011 - 17:35

Marechaussee pakt mensenhandelaar op in Eindhoven

Eindhoven

Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee in Den Bosch is eerder dit jaar een onderzoek naar mensenhandel gestart en hield in dat onderzoek vanmorgen de 38-jarige verdachte aan in zijn woning.

Na de aanhouding van de Eindhovenaar werd zijn woning doorzocht door de Marechaussee. De Marechaussee vermoedt dat de woning tevens werd gebruikt als bordeel.

De Marechaussee kwam de verdachte op het spoor nadat uit onderzoek bleek dat er met regelmaat vrouwen met een Hongaarse nationaliteit via Eindhoven Airport naar zijn woning werden gebracht. Na verder onderzoek door de recherche van de Marechaussee ontstond het vermoeden dat er sprake was van mensenhandel.

Tijdens de doorzoeking in de woning trof de Marechaussee een 25-jarige Hongaarse aan. Zij is door zorg van de Vreemdelingendienst van de Politie, met wie de Marechaussee in dit onderzoek samenwerkt, opgevangen en elders ondergebracht. De Marechaussee zal verder onderzoek doen naar de vermeende mensenhandel, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Bosch..
Provincie:
Tag(s):