vrijdag, 11. november 2011 - 11:48

Marechaussee rolt bende mensensmokkelaars op

Schiphol

Het Team Migratie Criminaliteit (T.M.C.) van de Koninklijke Marechaussee (KMar) op Schiphol, heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem drie personen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

De aangehouden verdachten van 31, 30 en 24 jaar zijn van Iraanse afkomst en bezitten allen de Nederlandse nationaliteit. Zij woonden al een aantal jaren in Nederland.

Nadat de gesmokkelden in Nederland werden voorzien van valse c.q. vervalste reisdocumenten werden zij verder gesmokkeld naar o.a. Duitsland en Oostenrijk, vanwaar de reis naar Engeland zou worden voortgezet.

Door het Migratieteam van de KMar zijn gelijktijdig 3 aanhoudingen verricht en zijn ook andere personen, waaronder familieleden als verdachte gehoord. Op diverse locaties in Amsterdam en Purmerend, waar de drie hoofdverdachten woonachtig zijn hebben doorzoekingen plaatsgevonden.

Tijdens de doorzoekingen op de diverse locaties, zijn onder andere professionele printers en een laserperforator in beslag genomen waarmee o.a. Nederlandse identiteitskaarten kunnen worden nagemaakt. Ook andere vervalsingapparatuur is aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):