woensdag, 27. april 2011 - 14:45

Marineduikers zoeken bewijsmateriaal in rivier bij Rotterdam

Rotterdam

Duikers van de Koninklijke Marine zoeken woensdag in rivier de Noord nabij Rotterdam naar bewijsmateriaal in een strafrechtelijk onderzoek. ‘Dit gebeurt op verzoek van het regiokorps Rotterdam-Rijnmond’, meldt het ministerie van Defensie woensdag.

Het bewijsmateriaal ligt vermoedelijk op de bodem van de Noord. Door de sterke stroming in deze getijdenrivier en het drukke scheepvaartverkeer, heeft de politie een verzoek tot militaire bijstand ingediend bij de Koninklijke Marine.

Meerdere verdachte objecten
De Defensie Duikgroep (DDG) van de marine speurde eerder voor deze zaak een gebied van 500 bij 400 meter af met de onderwaterrobot REMUS (Remote Environmental Monitoring System). Hierbij werden meerdere contacten in kaart gebracht. Alle verdachte objecten worden momenteel met het duikvaartuig Cerberus en 2 duikteams afgedoken en onderzocht.

Ondersteuning civiele autoriteiten
De DDG ondersteunt de civiele autoriteiten steeds vaker. Zowel bij het opsporen van drugs en stoffelijke overschotten als bij calamiteiten. Ook voor havenbescherming wordt de eenheid ingezet. Zo voert de DDG standaard een preventief bommenonderzoek uit bij staatsbezoeken, evenementen en havenbezoeken van buitenlandse oorlogsschepen.
Provincie:
Tag(s):