maandag, 9. mei 2011 - 12:13

Mario van den Ende: 'Van Hulten gedraagt zich als een Mickey Mouse'

(Elf Voetbal) Jack van Hulten en de KNVB hebben de woede van Mario van den Ende op de hals gehaald.

De voormalige toparbiter reageert vol ongeloof op de gang van zaken rond de 'Van Hulten-Gate'. Arbiter Jack van Hulten mocht van de KNVB de beladen wedstrijd RBC-FC Dordrecht fluiten op verzoek van de afscheid nemende assistent-grensrechter Ger Buiting.

"Als je aan dit soort sentimenten gehoor geeft, vergeet je kennelijk dat je met betaald voetbal bezig bent", aldus een beschaamde van der Ende tegen De Telegraaf. "Dit kan écht niet. Het geeft aan hoe amateuristisch de Nederlandse scheidsrechterswereld is. Niet de beste, maar de gezelligste fluit. In twintig jaar is er niets veranderd. Men spreekt wel eens over de Mickey Mouse-competitie. Maar scheidsrechters gedragen zich dus ook als Mickey Mouse als Van Hulten inderdaad tot na middernacht bij RBC is geweest", aldus Van den Ende. Arbiter Jack van Hulten zou volgens een ooggetuige tot laat na de wedstrijd alcoholische dranken hebben gedronken in een RBC-skybox. "Ik was zelf bij FC Den Bosch-Almere City. Door de onterechte penalty voor RBC en degradatie van Almere staat daar de hele organisatie op zijn kop, vallen er misschien ontslagen. Ik heb gezien hoe die mensen daar mee bezig zijn. Een bvo leiden is 'big business'. Maar ik vraag me af of de scheidsrechters dat ook weten", zegt de oud-toparbiter.

Volgens Van den Ende had de KNVB het verzoek van de assistent-grensrechter nooit mogen honoreren. "Er worden veel meer duels gefloten om sentimentele redenen. In de grote voetballanden is dat echt ondenkbaar. Als je arbiters zo begeleidt en aanstelt, vraag je hierom. En het 'geval Van Hulten' staat niet op zich".
Categorie:
Tag(s):