zondag, 19. juni 2011 - 23:19 Update: 08-07-2014 0:58

Mark Weusthof derde in Altenfelden

Mark Weusthof is mede dankzij een zeer sterk gereden marathon als derde geëindigd in het eindklassement van de internationale menwedstrijd en Wereldbekerkwalificatiewedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden.

Koos de Ronde werd nipt achter Weusthof vierde. De Amerikaan Chester Weber stelde met een foutloos gereden vaardigheidsproef zijn tweede opeenvolgende internationale overwinning zeker.

Mark Weusthof begon in het regenachtige Altenfelden met de achtste plaats in de dressuur maar deed van zich gelden in de marathon, waar de bodem in de hindernissen door de vele regen spekglad was geworden. Er waren ruim 40 afrijdbare elementen op de hindernissen geplaatst en mede door de gladheid werd het prijsschieten. De Zweedse marathonspecialist Tomas Eriksson en Weusthof vochten nek aan nek in de acht technische en snelle marathonhindernissen, ontworpen door internationaal WK-parcoursbouwer Christian Iseli uit Zwitserland. Beide menners tikten twee balletjes van de palen en de spannende strijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Eriksson. Met een afgeworpen balletje in de vaardigheid eindigde Weusthof op de derde plaats in het totaalklassement.

Koos de Ronde zag zijn kansen op een hoge klassering aan zich voorbijgaan toen hij in de zesde marathonhindernis een bijrijder verloor: Het was spekglad en mijn rijtuig maakte een zwieper waardoor mijn groom zich niet meer vast kon houden en van de koets vloog. Dit kostte De Ronde 10 strafpunten en de tweede plaats in het eindklassement. De Ronde sloot de wedstrijd echter goed af door wederom een foutloze vaardigheidsproef binnen de toegestane tijd neer te zetten.

Hans Heus werd 7e in het 11 deelnemers tellende veld. Eric Couwenberg was als enige Nederlander vertegenwoordigd in de tweespanrubriek. De menner uit Ysselsteyn eindigde op een mooie tiende plaats en hield hiermee 23 deelnemers achter zich.
Categorie:
Tag(s):