donderdag, 7. juli 2011 - 11:36

Mary-Anne Goossens mogelijk vrijdag naar Nederland

Stramproy

Mary-Anne Goossens uit Stramproy is donderdag in het ziekenhuis van het Spaanse Malaga onderzocht. Daar hebben artsen o.a haar bloed onderzocht. Als de uitslagen goed zijn, dan wordt ze uit het ziekenhuis ontslagen.

De 48-jarige vrouw werd gisteren, Na 18 dagen vermist te zijn geweest, gevonden door wandelaars in een onherbergzaam gebied in Spanje. Mary-Anne heeft verklaard dat zij vrijdag 17 juni een wandelroute is gaan lopen. Uiteindelijk is ze de weg kwijtgeraakt en wist ze ook niet meer hoe ze terug moest komen.

Ze heeft toen besloten om door te lopen in de hoop een dorp tegen te komen. Uiteindelijk heeft ze na twee dagen lopen en zoeken een plek gevonden waar ze de afgelopen periode is verbleven.

Vers water
Een plek bij een rivier, zodat ze in ieder geval vers water had. Het mineraalrijke water in het gebied heeft waarschijnlijk haar leven gered. Mary-Anne sliep in een inham van een rots en hield zich iedere nacht warm door een deken van gras en rozemarijn over zich heen te leggen.

Dinsdagavond hebben drie wandelaars Mary-Anne aangetroffen bij de rivier. Ze hebben met haar gesproken, haar een deken en eten gegeven en afgesproken dat ze hulp gingen halen.

Zij hebben direct de Guardia Civil ingeschakeld, die woensdagochtend een grote zoekactie zijn begonnen. Uiteindelijk is Mary-Anne door een reddingsteam gevonden en met een helikopter naar de bewoonde wereld gebracht. Met een ambulance is zij vervolgensen in, naar omstandigheden, goede gezondheid overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.

Mogelijk vrijdag naar huis
De artsen hebben wel geadviseerd donderdag nog niet terug naar huis te vliegen. Dat betekent dat de Stramproyse en haar familie op zijn vroegst pas op vrijdag terugkeren naar huis.
Provincie:
Tag(s):