donderdag, 7. juli 2011 - 20:05

Mary-Anne Goossens uit ziekenhuis ontslagen

Stramproy

Mary-Anne Goossens uit Stramproy is vertrokken uit het ziekenhuis in Malaga. Samen met haar familie, die woensdagmiddag naar Spanje zijn vertrokken, heeft ze haar intrek in een hotel in Malaga genomen.

Bij het vertrek uit het ziekenhuis is ze afgeschermd voor de pers. Nu wil ze vooral rusten in het hotel.

De 48-jarige vrouw werd woensdag, na 18 dagen vermist te zijn geweest, gevonden door wandelaars in een onherbergzaam gebied in Spanje. Mary-Anne heeft verklaard dat zij vrijdag 17 juni een wandelroute is gaan lopen. Uiteindelijk is ze de weg kwijtgeraakt en wist ze ook niet meer hoe ze terug moest komen.

Ze heeft toen besloten om door te lopen in de hoop een dorp tegen te komen. Uiteindelijk heeft ze na twee dagen lopen en zoeken een plek gevonden waar ze de afgelopen periode is verbleven.

Een plek bij een rivier, zodat ze in ieder geval vers water had. Het mineraalrijke water in het gebied heeft waarschijnlijk haar leven gered. Mary-Anne sliep in een inham van een rots en hield zich iedere nacht warm door een deken van gras en rozemarijn over zich heen te leggen.

Dinsdagavond hebben drie wandelaars Mary-Anne aangetroffen bij de rivier. Ze hebben met haar gesproken, haar een deken en eten gegeven en afgesproken dat ze hulp gingen halen.

Zij hebben direct de Guardia Civil ingeschakeld, die woensdagochtend een grote zoekactie zijn begonnen. Uiteindelijk is Mary-Anne door een reddingsteam gevonden en met een helikopter naar de bewoonde wereld gebracht. Met een ambulance is zij vervolgensen in, naar omstandigheden, goede gezondheid overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis.
Provincie:
Tag(s):