zaterdag, 9. juli 2011 - 16:33

Mary-Anne: ‘Ik ben helemaal niet bang geweest’

Stramproy

Zaterdagmiddag vertelde de Limburgse Mary-Anne van alles over haar vermissing in Zuid Spanje. Ook haar zoon, dochter en ex-man namen het woord.

Na 18 dagen werd Mary-Anne Goossens gevonden. Ze was 12 kilo afgevallen tijdens het avontuur. Inmiddels is er weer 5 kilo bij.

‘Ik ben helemaal niet bang geweest’, vertelt ze tijdens de persconferentie.
‘Ik vertrok om 10.30 uur voor een wandeling en dacht dat ik ’s middags weer op het strand zou liggen. Toen ik besefte dat ik verdwaald was bleef ik waar ik was. Op de plek waar ik was had ik water en dat was belangrijk. Ik had ook een fluitje bij me. Tussen 11.00 en 18.00 uur bedacht ik dat ik gevonden kon worden. Na 18.00 uur was het donker en dan hield ik hoop dat ik de volgende dag gevonden zou worden.

Na een koude eerste nacht deed ze de volgende dag vers gras tussen haar kleren en maakte ze een bedje van gras om op te liggen. ‘ De tweede en derde dag besefte ik dat ik me in de nesten had gewerkt, maar ik moest rustig blijven van mezelf. Zonder eten vond ik niet zo’n probleem. Ik was de afgelopen jaren 10 kilo aangekomen en ik dacht, dat kan ik wel kwijt raken.’

Na 18 dagen blies ze een paar keer op haar fluitje en werd ze gevonden door drie jongens.
Provincie:
Tag(s):