woensdag, 26. oktober 2011 - 10:05 Update: 08-07-2014 0:56

Matchwinner Achilles'29 hoopt nu op Ajax of NEC

(ElfVoetbal)"In de volgende ronde zou Ajax-uit mooi zijn. Of NEC-uit." Matchwinner Twan Smits van Achilles'29 sprak zijn voorkeur uit voor de tegenstander in de achtste finales van de KNVB Beker.

De aanvoerder van de koploper in de Topklasse Zondag was dinsdagavond in de 22e minuut verantwoordelijk voor de enige en daardoor ook winnende treffer in de bekerwedstrijd tegen MVV. "We waren vanaf het begin de betere ploeg. We hielden stand en creëerden veel kansen. We hebben wel acht keer één op één gestaan, dan zou je het eigenlijk veel eerder moeten beslissen. We hebben echt terecht gewonnen."

Over zijn doelpunt was de 25-jarige middenvelder tegenover ELF Voetbal natuurlijk hartstikke blij. "Toen Frank (Hol, red.) de bal teruglegde, was de keeper nog uit de goal. Er stonden wel enkele spelers, maar ik zag een gat. Daar moest ie in en dat lukte perfect. Ik had niet verwacht dat het de winnende was. Er moesten nog zeventig minuten worden gespeeld."

Ook al stond MVV op dat moment al met tien spelers. Maar twaalf minuten later moest ook Achilles'29 zelf met een man minder door. Thijs Hendriks kreeg een rode kaart, omdat hij Sjors Verdellen zou hebben geslagen. "Volgens mij was het geen overtreding", vertelde Smits. "Als het geen overtreding is, hoeft er ook geen sanctie tegenover te staan."

Na de rode kaart voor Kjell Knops knalde Dominique Scholten de vrije trap op de onderkant van de lat. Via een stuit op de lijn verliet de bal de doelmond daarna. "Volgens mij was de bal niet over de lijn", vertelde Scholten tegenover ELF Voetbal. "Maar deze winst was volledig terecht. Wij hebben tegen MVV helemaal niets weggegeven. En bij hen was het achterin telkens prijs. Met zijn snelheid ging Frank Hol er voortdurend vandoor. Iedereen zal het erover eens zijn dat wij terecht door zijn."
Categorie:
Tag(s):