donderdag, 17. februari 2011 - 10:22 Update: 08-07-2014 0:27

'MÁXIMA 10 jaar in Nederland'

Apeldoorn

Koningin Beatrix opent zaterdagmiddag 7 mei de tentoonstelling 'MÁXIMA, 10 jaar in Nederland' op Paleis Het Loo Nationaal Museum in Apeldoorn, in aanwezigheid van Prinses Máxima.

De tentoonstelling belicht naast de plaats van Prinses Máxima in de Koninklijke Familie, de verschillende maatschappelijke functies die Prinses Máxima gedurende de afgelopen tien jaar in de Nederlandse samenleving vervulde. Prinses Máxima viert dit jaar tevens haar veertigste verjaardag. Ter gelegenheid hiervan biedt het Koninklijk Concertgebouworkest de Prinses op vrijdagavond 27 mei een concert aan in het Concertgebouw in Amsterdam.

De tentoonstelling 'MÁXIMA, 10 jaar in Nederland' is van 8 mei tot en met 4 september 2011 te zien op Paleis Het Loo Nationaal Museum. Alle verschillende functies van Prinses Máxima worden in de tentoonstelling belicht, mede aan de hand van foto's en filmbeelden. Ook worden diverse kledingstukken tentoongesteld die zij bij verschillende gelegenheden heeft gedragen.

Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft 27 mei een concert onder leiding van dirigent Mariss Jansons, dat wordt aangeboden aan Prinses Máxima. Prinses Máxima is beschermvrouwe van het orkest. Op het programma staan twee pianoconcerten van Frans Liszt met als solist Daniel Barenboim.

Naast leden van de Koninklijke Familie en privégasten nodigt Prinses Máxima gasten uit met wie zij gedurende de laatste tien jaar bij haar dagelijkse activiteiten samenwerkte. Naast de plaatsen die worden gereserveerd voor de gasten van de Prinses, is het grootste deel van de zaal beschikbaar voor algemeen publiek.
Categorie:
Tag(s):