dinsdag, 7. juni 2011 - 14:19

Máxima brengt werkbezoek aan Wibautcollege

Amsterdam

Prinses Máxima heeft dinsdagochtend een werkbezoek gebracht aan het Wibautcollege en de Amsterdamse Plus die beide onderdeel zijn van ROC ASA/Amarantis Onderwijsgroep.

De Prinses sprak met mentoren, vrijwilligers en docenten alsook met een groep jongeren over de aanpak van de Amsterdamse Plus. Dit werkbezoek heeft plaatsgevonden in het kader van een nieuw te starten programma van het Oranje Fonds dat succesvolle methoden ter verbetering van de (onderwijs)kansen voor jongeren in het land uitrolt.

De Amsterdamse Plus is een (school)uitvalvoorziening voor jongeren. Het is opgezet voor leerlingen die door gedragsproblemen of de thuissituatie niet in het reguliere onderwijs kunnen meekomen, maar in een rustige omgeving met andere aanpak en kleinere klassen wel.

Het Wibautcollege is meer gemengd samengesteld dan de leerlingen die deelnemen aan de Amsterdamse Plus. Zo is de helft van de leerlingen uitgevallen en weer teruggekeerd of dreigt de school te verlaten. De school geeft ze persoonlijke aandacht waardoor de leerlingen extra alert zijn op de gevaren van uitval en daarmee voortijdig schoolverlaten wordt voorkomen.
Provincie:
Tag(s):