donderdag, 25. augustus 2011 - 12:05

Máxima op werkbezoek bij St. Al Amal in Utrecht

Utrecht

Prinses Máxima heeft donderdagochtend een werkbezoek gebracht aan de Stichting Al Amal in Utrecht. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekendgemaakt.

Al Amal heeft tot doel probleemgezinnen uit hun isolement te halen via het initiatief ‘Tussen In’. Vertrouwenspersonen van ‘Tussen In’ bieden onder meer opvoedingsondersteuning en slaan een brug naar reguliere hulpverlening. Het initiatief maakt deel uit van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Prinses Máxima sprak met de initiatiefneemsters van Al Amal, enkele bestuursleden en vertrouwenspersonen over de werkwijze en toekomstplannen.

Ook sprak de Prinses met een aantal moeders en kinderen over hun ervaringen met ‘Tussen In’. De Stichting Al Amal, ‘hoop’ in het Arabisch, is tien jaar geleden opgericht door een groep Marokkaanse vrouwen uit de welzijnssector in Kanaleneiland.

Doel is om de participatie van met name Marokkaanse gezinnen, vrouwen en jongeren in de Nederlandse samenleving te bevorderen. De gezinnen waar Al Amal mee werkt zitten in een sociaal isolement en zijn niet in staat om hun weg te vinden naar reguliere hulpverlening. Culturele verschillen en taalproblemen zijn hier vaak de oorzaak van.

De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds Groeiprogramma coacht lokale sociale initiatieven om deze uit te laten groeien tot succesvolle methoden in heel Nederland.
Provincie:
Tag(s):