zondag, 23. januari 2011 - 23:06

Maxime Verhagen bezoekt Industrieterrein Lage Weide in Utrecht

Utrecht

Maxime Verhagen bezoekt Industrieterrein Lage Weide Utrecht op 7 februari a.s. om op locatie kennis te nemen van het initiatief om een Bio Energie Centrale te plaatsen.

Deze Bio Energie Centrale (BEC Groene Weide gedoopt) kan Utrecht voorzien van duurzame warmte en groene stroom en levert een grote bijdrage aan het reduceren van de CO2 uitstoot wat de luchtkwaliteit van Utrecht e.o. ten goede komt.

Begin 2009 werd op initiatief van Eneco dhr D.J. Bonder van Bonder Recycling en Overslag b.v. benaderd om gezamenlijk op te trekken om op zijn terrein aan de Kanaaldijk (Industrieterrein Lage Weide) een Bio Energie Centrale te plaatsen. Deze locatie kwam in zicht door de unieke ligging, nl bereikbaar via spoor, water en weg. Deze centrale kan 30.000 woningen voorzien van duurzame stadsverwarming, 45.000 huishoudens voorzien van groene stroom en levert een aanzienlijke bijdrage in het reduceren van de CO2 uitstoot van wel 110 kton per jaar.

De CDA Statenfractie Utrecht is vanaf 2009 betrokken bij dit project. Reden genoeg voor onze vicepremier en Minister van Economische zaken, Landbouw en Innovatie Verhagen om het bezoek te brengen. Naast Minister Maxime Verhagen zal ook Gerda Verburg, woordvoerder Economische Zaken en Innovatie in de CDA Tweede Kamer fractie, aanwezig zijn.
Provincie:
Tag(s):