woensdag, 11. mei 2011 - 10:04 Update: 08-07-2014 0:58

'McClaren wil terugkeren als trainer in Eredivisie'

(ElfVoetbal) Clubs die kampioen willen worden in de Eredivisie opgelet: Steve McClaren ziet een terugkeer naar Nederland wel zitten.

De Engelsman, die FC Twente vorig jaar landskampioen maakte, zegt in De Telegraaf vandaag, dat hij met zijn 'vakkennis en winnaarmentaliteit' de top van het Nederlandse voetbal iets te bieden heeft.

"PSV en Feyenoord lijken hem in de toekomst op het lijf geschreven. Zelfs een comeback in Enschede moet niet worden uitgesloten", zo schrijft de ochtendkrant. In dat kader maakt misschien zelfs Vitesse een kans, want ook de Arnhemmers hebben de torenhoge ambitie om over drie jaar de schaal omhoog te houden.

McClaren vertelt verder totaal geen spijt te hebben van zijn vertrek naar VfL Wolfsburg, waar hij tijdens de winterstop al op straat werd gegooid. "Totaal niet. Bij FC Twente had ik al mijn doelen bereikt. Ik wilde de club in de top drie van Nederland brengen, daarna wilde ik de club kampioen maken en de grote doorbraak forceren. Dat is gelukt."

Mede doordat hij de cultuur en de filosofie van FC Twente in stand hield. "Alleen de mentaliteit moest drastisch veranderen. In Nederland zeggen ze bij een nederlaag 'maar we hebben wel goed gespeeld'. Onzin. In Engeland komt het resultaat op de eerste plaats en dat moest er hier ook in gestampt worden. Ik wilde het mooie voetbal van Twente combineren met de winning mentality."

Hij kwam dit seizoen twee keer op uitnodiging kijken bij wedstrijden van zijn oude club en was trots op wat hij aantrof in de kleedkamer. "Brama, Wisgerhof, Douglas, Janssen… Echte leiders in het elftal. Dat zijn ze nog steeds. Als ik zie dat ze in de bekerfinale puur op mentaliteit de wedstrijd ombuigen, doet me dat zo goed."

McClaren gaat dan ook met meer dan gemiddelde interesse naar de kampioenswedstrijd Ajax - FC Twente kijken."Het gaat zondag niet om tactiek. Het gaat er alleen om wie mentaal de sterkste is."

Het is een van de lessen die hij leerde als trainer onder manager Alex Ferguson bij Manchester United. "Tien ronden voor het einde begon het echte werk van Ferguson pas. Dan liet hij merken waar het om draaide. Als coach kende hij geen angst en dat straalde hij naar zijn spelers uit."

De gentleman weet zodoende dat hij met zijn werkwijze goed bij Nederland past. "Ik denk dat ik daarom ook wil terugkeren als trainer in de Eredivisie", aldus McClaren.
Categorie:
Tag(s):