donderdag, 4. augustus 2011 - 8:38

Meer aanhoudingen door samenwerking politie en tv

Hilversum

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt vast dat het aantal politieonderzoeken, waarin een of meerdere verdachten zijn aangehouden, die op televisie zijn gebracht is gestegen tot ruim 42%.

‘Van de 343 uitgezonden zaken zijn er in 146 zaken verdachten aangehouden. In 2009 lag dit percentage nog op 38%’, meldt het KLPD donderdag.

Bij Opsporing Verzocht ligt het percentage op 42,24 %, van de 303 zaken zijn er in 128 zaken verdachten aangehouden. Als zaken zowel bij Opsporing Verzocht als bij SBS6 worden uitgezonden dan ligt het percentage zelfs op 68,75%. Van de 16 zaken die beiden uitzonden waren er 11 succesvol.

Opsporingsberichten op televisie zijn een succesvol opsporingsmiddel en leveren meer verdachten op in zaken dan andere tactische opsporingsmiddelen. Naast het goede samenspel tussen het team Opsporingsberichtgeving en Vermiste Personen van het KLPD en de AVRO en SBS6 levert het kijkerspubliek ook een grote bijdrage aan de positieve resultaten.

Tijdens de uitzendingen is een team van politiemensen paraat om de tips die via de opsporingstiplijn 0800-6070 binnenkomen door te zetten naar de rechercheteams van de verschillende politiekorpsen. Getuigen die anoniem willen blijven kunnen zich melden bij M, meldt Misdaad Anoniem, op 0800-7000.

Opsporing Verzocht zendt op dinsdagavond live uit op Ned 1 en herhaalt deze uitzending op woensdag op Ned 2. SBS6 kan twee keer per avond met Hart van Nederland een podium zijn voor deze vorm van opsporingsberichtgeving.
Provincie:
Tag(s):