maandag, 3. januari 2011 - 16:37

Meer cultuur op Paleis Soestdijk

Soestdijk

Paleis Soestdijk is sinds 31 december 2010 weer gesloten voor publiek. De afgelopen vier jaar bezochten meer dan 550.000 mensen het paleis. Het kabinet moet nog een besluit nemen over de bestemming van de voormalige residentie van koningin Juliana en prins Bernhard.

De Rijksgebouwendienst zoekt intussen naar een nieuwe bestemming in de sfeer van kleinschalige culturele evenementen en ontmoetingen. Meer dan 550.000 bezoekers op Paleis Soestdijk

Meer dan 550.000 bezoekers op Paleis Soestdijk
Volgens directeur Soestdijk Jan Altenburg van de Rijksgebouwendienst neemt de publieke belangstelling voor het paleis wat af. De openstelling is eerder ook al een jaar verlengd. Toch wil de stichting die de openstelling verzorgt het publiek de gelegenheid blijven geven om het paleis te bezichtigen.

Anderzijds kiest de Rijksgebouwendienst voor kleinschalige culturele evenementen op Soestdijk. In februari kan daarover meer duidelijkheid gegeven worden.

In de zomer van 2011 is alvast gekozen voor de uitvoering van de opera Orfeo ed Euridice op de hofvijver van het Paleis.
Provincie:
Tag(s):