maandag, 1. augustus 2011 - 17:05

Meer explosieven aangetroffen in woning Emmen

Emmen

Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) heeft zondag tijdens een eerste onderzoek in de woning in Emmen, waar zondagmiddag een explosie had plaatsgevonden, enkele explosieve stoffen veiliggesteld. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De explosieve stoffen zijn zondagavond op een braakliggend terrein nabij Emmen tot ontploffing gebracht. Het EOC heeft haar onderzoek in en rondom de woning maandag voortgezet. De plaats delict is afgezet en wordt de komende nacht bewaakt.

Zondagmiddag om 16.30 uur kwam de melding binnen van een explosie in een woning aan de Torenvalk in Emmen. Ter plaatse zagen agenten twee mannen uit de woning rennen. Beide zijn aangehouden, maar bleken gewond te zijn.

Zij zijn overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen om aan hun verwondingen te worden geholpen. Beiden verkeren buiten levensgevaar. Het gaat om een 25-jarige man, de bewoner van het pand, en een 20-jarige jongeman uit Emmen.

Het tweetal was in de woning bezig met explosieve stoffen welke tot een explosie zijn gekomen. De woning is behoorlijk beschadigd, evenals enkele omliggende woningen. Er zijn zondag 10 woningen ontruimd. Voor deze bewoners is onderdak geregeld.
Provincie:
Tag(s):