zondag, 1. mei 2011 - 16:19

Meer ruimte voor nieuwkomers op radiomarkt

Den Haag

Twee commerciële radiostations krijgen de kans om een vergunning te bemachtigen voor uitzendingen op de FM-frequentie. Geïnteresseerde partijen kunnen hun aanvraag tot 10 juni 2011 indienen bij het Agentschap Telecom. Dat maakte Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie zondag bekend.

Met de komst van nieuwe radiostations wordt het huidige radiolandschap uitgebreid met een station voor klassieke en/of jazz muziek en een station dat zelf mag bepalen in welke vorm zij radio gaat maken. Eerder al verlengde minister Verhagen de FM-vergunningen van de zeven landelijke commerciële radio-omroepen tot 2017.

Ontwikkeling digitale radio
Met de verlenging van bestaande en de ruimte voor nieuwe radiostations kan ook de ontwikkeling van digitale radio een impuls krijgen. Digitale radio is kwalitatief beter, biedt ruimte voor meer radiostations en mogelijkheden om diensten toe te voegen. Digitale radio moet in 2015 in 80 procent van Nederland zijn te ontvangen. Investeren in digitale radio was een voorwaarde voor het verlengen van de FM-vergunningen.
Provincie:
Tag(s):