dinsdag, 6. december 2011 - 9:41 Update: 08-07-2014 0:55

Meer steun voor MKB ondernemers bij kredietverlening

Banken gaan meer aandacht besteden aan MKB ondernemers en hen beter ondersteunen bij hun kredietaanvraag. In samenwerking met de werkgevers wordt de service vergroot, waardoor MKB’ers een grotere kans van slagen hebben bij het aanvragen van krediet en minder lang op een beslissing hoeven te wachten.

Deze afspraken werden 6 december 2011 bekend gemaakt na afloop van een bijeenkomst met MKB-Nederland en de top van de Nederlandse financiële sector onder voorzitterschap van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). De banken en ondernemers bespraken mogelijkheden om de kredietverlening ondanks de economische onzekere tijden op peil te houden.

Minister Verhagen kondigde aan dat EL&I een half miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de Ondernemerskredietdesk. Hier kunnen ondernemers terecht die het niet eens zijn met een kredietafwijzing of ondersteuning zoeken bij het aanvragen van krediet. De desk is een bestaand initiatief van de banken en werkgeversorganisaties.
Categorie:
Tag(s):