zondag, 16. oktober 2011 - 10:04

Meerdere gewonden na ongeval

Utrecht

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober vond een aanrijding tussen twee auto's plaats op de Waterlinieweg in Utrecht. Vijf personen raakten gewond. De veroorzaker was onder invloed.

De politie kreeg omstreeks 02.05 uur een melding van een ernstige aanrijding. Ter plaatse troffen agenten twee zwaar beschadigde autos aan. Eén van de bestuurders, een 32-jarige man uit Utrecht, stond naast zijn auto en was niet gewond. Hij was achter op een andere auto gereden, waarin vijf personen zaten die allen gewond raakten. Volgens een getuige reed de Utrechter veel te hard en botste vol tegen de achterkant van de andere auto aan.

Na een eerste blaastest bleek dat de 32-jarige man onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 745 ug/l uit. De slachtoffers, een 16-jarig meisje, een 21 en 22-jarige vrouw allen uit Lierderholthuis en twee mannen van 24 en 25 jaar uit Nijmegen, werden met inzet van vijf ambulances met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht en het Diakonessen ziekenhuis overgebracht.
Provincie:
Tag(s):