zaterdag, 10. december 2011 - 10:47

Meerdere ongevallen door gladheid

Op de A348 tussen Arnhem en Doesburg is zaterdag omstreeks 07.00 uur een vrachtwagen door de middengeleiderail geschoten. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Tussen Industrieterrein de Beemd en Doesburg is de weg in beide richtingen afgesloten. Het is volgens de VID nog niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is, maar vermoedelijk is de vrachtwagen in een slip geraakt door gladheid.

De gladheid levert in ieder geval problemen op bij het bergen van de zware vrachtwagen. Voordat deze weg getakeld kan worden moet er namelijk eerst gestrooid worden. Hoe lang dit nog gaat duren is niet bekend.

Ook in Drenthe ontstonden in de nacht van vrijdag op zaterdag ongelukken door de gladheid zo meldt de politie. Op de N33 ter hoogte van verkeersplein Gieten vonden door de gladheid drie aanrijdingen plaats.

Een 38-jarige bestelbusbestuurder uit Dokkum raakte, komende uit de richting van Veendam ter hoogte van de afrit naar het verkeersplein, in de slip waarna zijn voertuig op de zijkant terecht kwam. Toen een eveneens uit dezelfde richting komende 42-jarige autobestuurder uit Oude Pekela de aanrijding ontdekte en hulp wilde bieden, begon ook zijn voertuig te slippen en botste tegen een betonnen paal. Hij kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen moesten afgesleept worden.

Afsluitdijk
De Afsluitdijk is zaterdagochtend rond 8 uur weer geopend nadat door de gladheid een aantal auto's op elkaar was geknald. De verbinding tussen Noord-Holland en Friesland was vrijdagavond afgesloten.

Een uit de richting van Assen komende 31-jarige uit Stadskanaal afkomstige vrachtwagenbestuurder zag de ravage en wilde eveneens remmen. Ook hij raakte in de slip, botste tegen een wegbewijzeringsbord en belandde naast de rijbaan. Hij kon zijn weg weer vervolgen.
Provincie:
Tag(s):