zaterdag, 29. januari 2011 - 13:04

Meerdere voertuigen betrokken bij aanrijdingen op A1

Zaterdagochtend hebben zich even voor 09:00 uur en even na 10:30 aanrijdingen voorgedaan op de A1 Amersfoort - Amsterdam ter hoogte van Diemen.

Een vrachtwagen en enkele personenvoertuigen waren betrokken bij het eerste ongeval. De oorzaak is niet bekend, mogelijk speelt gladheid een rol in het ongeval. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag.

Door de aanrijding ontstond er een file van 6 kilometer. De vertraging voor het verkeer was ongeveer 30 minuten. De hoofdrijbaan was afgesloten en het verkeer werd over de vluchtstrook geleid. Er was door Rijkswaterstaat een omleiding ingesteld voor het verkeer richting Amsterdam. Het verkeer werd op het knooppunt Diemen omgeleid via de A9 en de A2.

Rijkswaterstaat was tot 10:00 uur bezig met opruimwerkzaamheden. Een half uur later was het weer raak op ongeveer hetzelfde weggedeelte. Enkele personenvoertuigen raakten daarbij betrokken. Tussen knooppunt Muiderberg en knooppunt Diemen kwam 7 kilometer verkeer stil te staan. De vertraging loopt op tot meer dan een half uur. Tussen Muiden en knooppunt Diemen is de weg afgesloten en wordt het verkeer wederom omgeleid via de A9 en de A2. Verkeer uit Amersfoort wordt op het knooppunt Eemnes al omgeleid via de A27, A12 en de A2.

Op de A9 Amstelveen - Diemen is op het knooppunt Diemen
de verbindingsweg naar de A1 richting Amsterdam afgesloten.
Provincie:
Tag(s):