donderdag, 25. augustus 2011 - 14:22 Update: 08-07-2014 0:27

Meester van de lach Tijl Beckand leert Nederland genieten van klassieke muziek

Vanaf woensdag 7 september is Tijl Beckand terug bij de AVRO en bespeelt hij het Nederlandse publiek op een geheel nieuwe manier.

In ‘De Tiende van Tijl’ opent hij de schatkamers van de klassieke muziek. Hij laat de kijkers kennismaken met de mooiste klassieke stukken en zorgt er met zijn aanstekelijke bevlogenheid, zijn enorme kennis en zijn honger naar de verhalen achter de muziek voor dat jong én oud(er) de muziek nog meer gaan waarderen ook!

Tijl Beckand: "Klassieke muziek is een zeer kwetsbare kunstvorm. Daarom is het dapper dat de AVRO mij dit podium durft te bieden en dat ik iedereen op mijn manier toegang mag geven tot de schatkamer van klassieke meesterwerken."

Met dit programma grijpt Tijl de kans een tot nu toe onbekende kant van zichzelf te laten zien. Tijl Beckand: "’De Tiende van Tijl’ is voor mij opnieuw een belangrijke stap in mijn televisiecarrière. Klassieke muziek zit in mijn bloed en dit is een unieke kans om die passie te kunnen delen."

Dat doet hij door klassieke muziek op onverwachte momenten en in verrassende vormen voor het voetlicht te brengen. Van spectaculaire klassieke uitvoeringen op de bouwplaats, in het ziekenhuis en in de daklozenopvang tot een competitie tussen ariazangers en van beroemde Nederlandse artiesten die voor het eerst van hun leven een klassiek stuk uitvoeren tot playlist-tips voor een eerste date of begrafenis… Tijl geeft klassieke muziek een coole touch in de hoop heel Nederland te transformeren van dummy tot diehard fan!

Grote namen uit de muziekwereld hebben hun medewerking toegezegd. Zo zullen onder meer Los Angeles: The Voices, Paul de Leeuw, Jamai Loman, Adlicious en Anneke van Giersbergen hun opwachting maken, evenals Liza Ferschtman (viool), Quirine Viersen (cello), Lucas en Arthur Jussen (piano), Milos Karadaglic (gitaar) en Lavinia Meijer (harp).
Categorie:
Tag(s):