vrijdag, 22. april 2011 - 14:56

Meisje (12) meerdere malen slachtoffer groepsverkrachting tienerjongens

Rotterdam

De politie van district Feijenoord-Ridderster heeft in de afgelopen week zeven verdachten aangehouden voor een aantal groepsverkrachtingen waarvan een destijds 12-jarig meisje steeds het slachtoffer was en die plaatsvonden tussen december 2008 en de zomer van 2009.

Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De aangehouden jongens zijn nu tussen de 12 en 18 jaar oud en zijn allen afkomstig uit Rotterdam. ‘Het gaat bij het misbruik om één slachtoffer. Er zijn geen aanwijzingen dat er andere slachtoffers zijn’, meldt de politie.

De moeder van het nu 14-jarige Rotterdamse meisje deed halverwege januari dit jaar aangifte. Direct is het politieonderzoek gestart. Uit het onderzoek is gebleken dat het slachtoffer gedwongen werd seksuele handelingen te ondergaan onder dreiging van het openbaar maken van een filmpje waarop zij en één van de verdachten seks hadden. De verkrachtingen zijn door de verdachten in groepsverband gepleegd in steeds wisselende samenstellingen.

12-jarige daders
Donderdag zijn vijf verdachten voorgeleid aan de rechter commissaris. Die heeft hen in bewaring gesteld. Twee verdachten waren ten tijde van het misbruik nog geen 12-jaar oud en kunnen dus niet vervolgd worden.

Het slachtoffer en haar moeder krijgen op dit moment hulp bij de verwerking van het misbruik. De ouders/verzorgers van de verdachten zijn allen in kennis gesteld. Ook zijn er bij de verdachten thuis diverse telefoons en gegevensdragers in beslag genomen.

Alle verdachten, ook de twee jongste, zijn aangemeld bij de Raad voor de Kinderbescherming en het Bureau Jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):