donderdag, 21. april 2011 - 10:25

Meisje (17) aangehouden na bedreiging

Almere

Donderdagochtend is in een woning in Tussen de Vaarten in Almere een 17-jarig Almeers meisje aangehouden. Zij wordt verdacht van bedreiging van een 16-jarige Almeerse waarbij een (nep) vuurwapen in het spel bleek.

De minderjarige is in verzekering gesteld en zit vast. Bij de aanhouding is een niet van echt te onderscheiden nep vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. (zie foto)

In de laatste maanden van 2010 bedreigde de 17-jarige Almeerse een vriendin. Daarbij toonde ze een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen en richtte dit zelfs op haar. Later volgden vervelende en intimiderende sms-berichten. De bedreigingen, die voortvloeiden uit spanningen in de persoonlijke sfeer, maakten het slachtoffer zo bang dat ze pas in april 2011 aangifte deed. Aan bekenden van zowel de verdachte als het slachtoffer gaf de 17-jarige aan dat ze het meisje iets aan wilde doen. De recherche van Almere Stad Oost greep vanmorgen in en arresteerde de jonge vrouw in een woning aan Tussen de Vaarten. Het vuurwapen waarover gesproken werd is in beslag genomen. Het bleek een uit Spanje afkomstig neppistool te zijn dat in Nederland verboden is. De recherche maakt een strafdossier op terzake bedreiging en verboden wapenbezit.
Provincie:
Tag(s):