vrijdag, 28. januari 2011 - 13:29

Meisje (8) overlijdt na verkeersongeval

Bij een verkeersongeval vrijdagmorgen op de Roef, raakte een 8-jarig meisje uit Sleeuwijk ernstig gewond. ‘Ze is in zeer kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Utrecht waar ze korte tijd later aan haar verwondingen overleed’, meldt de politie vrijdag.

De gemeenschappelijke meldkamer ontving vrijdagmorgen, even voor 08.30 uur, de melding van een ernstig verkeersongeval waarbij een kind betrokken zou zijn. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Ook een traumaheli werd ingezet.

Op de Roef troffen de agenten het 8-jarige slachtoffertje aan. Agenten startten direct met de hulpverlening en reanimeerden het meisje. In kritieke toestand werd ze met spoed overgebracht naar het UMC in Utrecht waar ze korte tijd later aan haar verwondingen overleed.

De verkeersongevallenspecialisten stelden direct een onderzoek in. De eerste bevindingen wijzen uit dat een 45-jarige automobilist uit Sleeuwijk rond 08.20 uur met zijn auto reed over de Roef in de richting van Almkerk.

Voor hem in dezelfde rijrichting fietste het 8-jarig meisje. Door de laagstaande zon zag de automobilist het meisje niet. Hij schepte haar van achteren. De man is ter plaatse opgevangen en aangehouden.
Provincie:
Tag(s):