zondag, 20. maart 2011 - 16:16

Meisje van scooter getrokken

Vlissingen

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 00.15 uur, kwam er bij de meldkamer van de Zeeuwse politie een melding binnen van een 16-jarig meisje dat op de Langeleenweg in Vlissingen van haar scooter afgetrokken zou zijn.

Het meisje uit Oost-Souburg was opgevangen door een buurtbewoner en daar was de politie gebeld. Door getuigen waren de twee mannen die zich (mogelijk) schuldig hadden gemaakt aan het feit, aangesproken en deze twee zijn ook meteen aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.

De verdachten betreffen een 25-jarige Vlissinger en een 30-jarige man uit Rilland. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd en in verzekering gesteld. Tijdens hun aanhouding vond de 25-jarige man het nog nodig om één van de agenten te beledigen door in zijn richting te spugen.

Het meisje was onderweg naar een afspraak en reed over het fietspad toen zij door één van de mannen van haar scooter getrokken werd. Het meisje kwam hard op haar rug terecht en dacht in eerste instantie dat zij haar rug had gebroken. Dit bleek gelukkig mee te vallen. Zij is onderzocht door ambulancemedewerkers en niet overgebracht naar het ziekenhuis. Haar scooter reed, tijdens haar val, door en kwam tot stilstand tegen een boom. Deze beschadigde flink. Zij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.

Een klein half uur eerder meldde zich een 40-jarige Vlissingse man bij de Zeeuwse politie en vertelde dat hij op de Sterkenburg was aangevallen door twee mannen. Zij hadden een poging gedaan om hem te beroven, terwijl hij op zijn scooter reed. Het signalement dat de aangever doorgaf kwam overeen met de twee aangehouden verdachten.

Beide mannen zitten nu nog vast en worden op dit moment door agenten van de Zeeuwse politie verhoord over de twee feiten waar zij van verdacht worden.
Provincie:
Tag(s):