zondag, 24. juli 2011 - 12:09

Meisjes maken foto van potloodventer

Oisterwijk

Twee Oisterwijkse meisjes (13 en 14 jaar) hebben zaterdagmiddag op de Lindeparklaan kordaat opgetreden toen ze werden lastiggevallen door een potloodventer.

Rond 16.00 uur liet de man aan de beide meisjes zijn geslachtsdeel zien op de Lindeparklaan in Oisterwijk. Hij was er daarna op een fiets vandoor gegaan. Beide meisjes zijn, apart van elkaar, al eerder door dezelfde man achtervolgd en lastig gevallen. Dit keer zette hem met behulp van hun mobieltje op de foto. Deze foto wordt uiteraard gebruikt in het proces-verbaal tegen de schennispleger. De politie weet inmiddels om wie het gaat.

Het was zeer slim van de meisjes om hun mobieltje te gebruiken en de dader op de foto te zetten. De politie laat weten dat de smartphones van tegenwoordig kunnen ook in ander gevallen helpen. Denk aan het maken van een filmpje of het inspreken van het signalement van een dader op de voice-recorder. In geval van een aanrijding is het ook verstandig om met de mobiele telefoon foto's te maken van de situatie.
Provincie:
Tag(s):