zondag, 10. juli 2011 - 13:22

Meisjes proberen blinde man in Grave te beroven

Grave

De politie is dringend op zoek naar getuigen van een straatroof op zaterdagavond rond 18.20 uur aan de Burgemeester Ficqlaan bij het grasveldje aan de Hertogsgraafsinge in Grave.

Een 76-jarige blinde man uit Grave werd door twee meiden aangesproken die aan hem de weg vroegen. Vervolgens werd het slachtoffer door de twee verdachten vastgepakt. Ze probeerden zijn tas met geweld af te pakken waarna ze verder op zoek gingen naar een buit.

Tijdens deze laffe daad werd een brandende sigarettenpeuk in het gezicht van de man uitgedrukt. Het slachtoffer riep om hulp en een passerende auto met getuigen stopte, waarna de verdachten er zonder buit met de fiets vandoor gingen. De signalementen van de verdachten konden aan de politie worden doorgegeven. De politie startte een buurtonderzoek en heeft de sigarettenpeuk in beslag genomen voor nader onderzoek.

Signalement verdachten:
- Twee meiden van circa 15-16 jaar
- ongeveer 1.65 mtr
- beide een tenger postuur
- Een verdachte heeft blond haar tot op de schouders, zeer blanke huid en droeg een kort wit
Jack
- De andere verdachte heeft een blank uiterlijk, zon gebruind en heeft zeer donker (bijna
zwart) haar tot halverwege de rug, droeg een kort zwart jack en was zwaar opgemaakt.

Beide verdachten hadden een fiets bij zich, waarvan een donkere omafiets. Ze zijn gefietst in de richting van de Willem Jacobstraat en zijn vervolgens daar een brandgang in gefietst. De politie verzoekt iedereen die iets heeft gehoord of gezien, of meer informatie heeft zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):