dinsdag, 1. november 2011 - 14:57

Mensensmokkelaars op Schiphol opgepakt

Schiphol

Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee heeft in een onderzoek naar mensensmokkel drie mannen aangehouden die verdacht worden van het vervalsen van reisdocumenten en het smokkelen van mensen.

Twee mannen van 18 en 40 jaar met de Afghaanse nationaliteit zijn op de luchthaven Schiphol aangehouden toen zij Nederland wilden uitreizen terwijl zij in het bezit waren van meerdere vervalste reisdocumenten. Het vermoeden bestaat dat deze vervalste reisdocumenten bedoeld waren om personen vanuit het Midden-Oosten naar Nederland te smokkelen.
Na de aanhoudingen hebben er doorzoekingen in een bedrijfspand in Beverwijk en een woning in Alkmaar plaatsgevonden waar naast geld ook diverse reisdocumenten in beslag zijn genomen.

Naar aanleiding van de aangetroffen reisdocumenten heeft er vorige week een aanhouding van een 45 jarige man met de Irakese nationaliteit plaatsgevonden die verdacht wordt van het vervalsen van de aangetroffen reisdocumenten. Na zijn aanhouding hebben er doorzoekingen plaatsgevonden in een woning en bedrijfspand in Amsterdam.

De recherche van de marechaussee onderzoekt of de aangehouden verdachten zijn betrokken bij andere mensensmokkelincidenten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek van de Recherche van de Marechaussee in regio West vindt plaats onder leiding van het Landelijk Parket.

De Marechaussee houdt zich onder andere bezig met bestrijding van migratiecriminaliteit. Naast controles op luchthavens en controles in de voormalige grensgebieden, waar mobiele veiligheidscontroles ( MTV ) worden gehouden, zijn in diverse Marechausseedistricten rechercheteams actief die zich veelal bezig houden met onderzoeken mensensmokkel en mensenhandel.
Provincie:
Tag(s):