donderdag, 15. september 2011 - 21:23 Update: 08-07-2014 0:56

Mertens gaat vrolijk verder en bezorgd PSV overwinning op Legia Warschau

(Elfvoetbal) PSV heeft donderdagavond haar eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League met minimaal verschil weten te winnen van Legia Warschau. Door een doelpunt van Dries Mertens gingen de Eindhovenaren met een overwinning aan de haal (1-0).

Bij PSV speelde Tim Matavz in de basis. Door het Europese debuut van de Sloveen, schoof Jeremain Lens door naar de rechterflank, waardoor Zakaria Labyad op de bank begon. Matavz was in de openingsfase enkele keren dreigend, maar speelde verder een onopvallende wedstrijd.

Na een kwart wedstrijd zetten Dries Mertens PSV op een verdiende voorsprong. De razendsnelle buitenspeler pikte een afvallende bal simpel op, waarna hij vanaf een lastige plek hard in de korte hoek schoot: 1-0.

Tot aan de rust was de thuisploeg de betere, echter leidde het overwicht niet tot grote kansen.

Na de theepauze begon Legia zeer fel. Przemyslaw Tyton moest enkele keren reddend optreden. Voor PSV kregen Matavz, Georginio Wijnaldum, Kevin Strootman en Stanislav Manolev enkele grote kansen op de overwinning, echter werd er niet meer gescoord.

Door de overwinning staat PSV gedeeld eerste in Groep C. Rapid Beokarest wist net als de Eindhovenaren te winnen. De Roemenen deden dit met 0-1 bij Hapoel Tel Aviv.