donderdag, 1. december 2011 - 10:09 Update: 08-07-2014 0:55

Mertens is zich van geen kwaad bewust: 'Ik hoorde het fluitsignaal niet'

(Elf Voetbal) PSV rekende woensdagavond eenvoudig af met Legia Warschau. In Polen werd het 0-3, mede door een benutte strafschop van Dries Mertens.

Na afloop ging het echter meer over de gele kaart die de Belg in de slotfase ontving. Critici beweren dat Mertens de kaart expres pakte, zodat hij de volgende ronde geschorst is en weer 'schoon' de knock-outfase ingaat.

Mertens ontkent echter. "Het was een diepe bal, maar het was zo'n heksenketel dat ik het gewoon niet hoorde", aldus de technicus tegenover Omroep Brabant. "Ik wilde de bal afleggen op Zakaria. Hij gaf de gele kaart wel een beetje snel. Onnodig."

De Belg keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd, waar PSV het in de beginfase lastig had. "Ze begonnen goed, de eerste vijftien minuten hadden we het een beetje moeilijk. Na de goal van Manolev kregen we het makkelijker en gingen we goed met de ruimtes om. Ze hebben buiten het einde, toen het al 0-3 stond, weinig kansen gehad. Dat hebben we goed gedaan."

Mertens was vol lof over de fans van de thuisploeg. "Het was mooi om te zien. De supporters bleven zelfs bij 3-0 achter gaan. Voor ons was het een goede avond en we zijn heel tevreden met het resultaat", zo besluit de topscorer van de Eredivisie.
Categorie:
Tag(s):