maandag, 31. januari 2011 - 14:12 Update: 08-07-2014 1:00

Mertens ziet in Ajax bekroning voor opmars

Amsterdam

(Elfvoetbal) Dries Mertens staat open voor een vertrek naar Ajax. De 23-jarige Belgische aanvaller ziet in een de overstap naar Amsterdam een positieverbetering, maar zal geen amok maken als FC Utrecht niet tot overeenstemming komt met Ajax.

"Ik wil me steeds versterken en Ajax zou een stap vooruit zijn. Ik zeg geen nee tegen Ajax", zo laat Mertens aan Het Nieuwsblad weten. "Ajax zou een mooie bekroning zijn." Afgelopen vrijdag was er voor het eerst contact tussen de Domstedelingen en Ajax. Bij die gelegenheid wees technisch directeur Foeke Booy een eerste bod van Nederlands recordkampioen af.

Zelf sprak Mertens nog niet met zijn huidige clubleiding. "Maar ze weten dat ik me steeds wil verbeteren en mijn carrière wil uitbouwen. Ze weten ook dat Ajax een stap hogerop is. Maar het is niet zo dat ik een vertrek ga eisen."

Of Mertens daadwerkelijk Ajacied wordt, is onzeker. Vandaag dient er een kort geding bij de KNVB waarbij Bas Dost een overgang naar de ArenA hoopt af te dwingen. Slaagt de spits in die missie zal niet Mertens, maar Dost naar Ajax verkassen. De Amsterdammers hebben namelijk laten weten niet twee spelers aan te willen trekken deze transferperiode.

Mocht Mertens Ajacied worden dan betaalt Ajax nu de volle mep. Voorafgaand aan vorig seizoen al bood John van den Brom de aanvaller aan in Amsterdam toen hij Mertens bij AGOVV onder zijn hoede had bij AGOVV. Was Ajax op dat aanbod ingegaan was het heel wat minder geld voor de Belg kwijt geweest
Categorie:
Tag(s):