maandag, 30. mei 2011 - 22:44

Met nieuw kankeronderzoekfonds legt KWF focus op regio

KWF Kankerbestrijding en Maastricht UMC+ hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend om de fondsenwerving in de regio Limburg gezamenlijk te intensiveren en verder uit te breiden.

Hiervoor is vandaag een nieuw fonds opgericht. Het nieuwe Kankeronderzoekfonds Limburg wil meer mensen in de regio Limburg betrekken bij de strijd tegen kanker door de in de regio geworven gelden aan wetenschappelijk kankeronderzoek in de regio te besteden.

Focus op de regio
Door gezamenlijk fondsen te werven wil het Kankeronderzoekfonds Limburg meer inkomsten te werven dan wanneer KWF Kankerbestrijding en Maastricht UMC+ dat ieder afzonderlijk doen. Met regionale werving beoogt het nieuwe fonds de mensen aan te spreken op hun eigen zorggebied.

Het nieuwe fonds streeft ernaar om met de regionale focus nieuwe doelgroepen te bereiken en bestaande doelgroepen uit te breiden en te behouden. Daarnaast willen de organisaties met deze samenwerking ook meer zichtbaar zijn in de regio door te laten zien dat zij twee topinstituten zijn die in Limburg de strijd tegen kanker aangaan. KWF Kankerbestrijding en Maastricht UMC+ willen ervoor zorgen dat in de periode 2011-2014 ruim 1 miljoen euro wordt geworven dat vervolgens via KWF Kankerbestrijding ten goede komt aan meer wetenschappelijk kankeronderzoek in de regio Limburg.
Provincie:
Tag(s):