vrijdag, 14. oktober 2011 - 15:03

Middelburg winnaar FSC Opdrachtgever Award 2011

Middelburg

Gemeente Middelburg heeft donderdag de FSC Opdrachtgever Award 2011 gewonnen.

Het initiatief van de gemeente om de andere Zeeuwse gemeenten over te halen bewust te kiezen voor hout en papier met het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer noemde de jury als belangrijkste reden voor het toekennen van de award. Daarnaast roemde de jury het feit dat de gemeente niet alleen de gebruikelijke houten en papieren producten toepast, maar ook kiest voor FSC-gecertificeerd kantoormeubilair en hygiënisch papier. Wethouder Ed de Graaf ontving de award uit handen van Arend van Wijngaarden, vice-president bij CNV-vakmensen en bestuurslid van FSC Nederland. Naast gemeente Middelburg waren ook Milieudienst West Holland en woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten genomineerd voor de award.

Tijdens de ondertekening van het FSC-convenant eerder dit jaar werd al duidelijk dat de gemeente Middelburg FSC erg serieus neemt. Er werden niet alleen handtekeningen gezet, maar het verhaal achter FSC werd in al zijn nuance gepresenteerd aan een groot gezelschap van interne en externe genodigden. Tijdens deze bijeenkomst is ook het plan geboren om met alle andere Zeeuwse gemeenten een FSC-convenant af te sluiten. Dit gebeurt op 11 november in Terneuzen tijdens de Zeeuwse Dag van de Duurzaamheid.

Opdrachtgevers, zoals gemeente Middelburg, spelen een belangrijke rol in de verdere groei van het aandeel FSC-hout en -papier op de Nederlandse markt. FSC Nederland sluit partnerovereenkomsten met opdrachtgevers af en biedt haar partners ondersteuning op zowel het gebied van toepassing van FSC-hout en -papier als communicatie over het FSC-keurmerk naar bewoners en inwoners.

Uitreiking van de award vond plaats tijdens de Algemene Partner Bijeenkomst van FSC Nederland in Dierenpark Amersfoort. Tijdens de bijeenkomst werd ook de FSC Retail Award uitgereikt. Deze is gewonnen door Tetra Pak Benelux en FrieslandCampina.
Provincie:
Tag(s):