vrijdag, 17. juni 2011 - 23:26

Militair (20) niet-natuurlijke dood gestorven

Arnhem

De 20-jarige militair die na een zelfverdedigingsparcours is overleden, is volgens de Koninklijke Marechaussee een niet-natuurlijke dood gestorven. Dit meldt RTL-Nieuws vrijdag.

Sectie op het lichaam van de militair heeft uitgewezen dat hij is overleden aan inwendige verwondingen. Omdat het mogelijk is dat de man de verwondingen tijdens het parcours heeft opgelopen, heeft een rechercheteam van de Marechaussee een onderzoek gestart in opdracht van het openbaar ministerie in Arnhem.

Anderhalf uur na het afleggen van het parcours werd de militair onwel en is hij naar een ziekenhuis in Weert gebracht. Omdat zijn toestand verslechterde werd hij overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Hier is de 20-jarige soldaat aan zijn verwondingen overleden.

De militaire vakbond AFMP had kort na het overlijden van de militair al gereageerd op het incident. Voorzitter Wim van den Burg zei dat de man zoveel klappen had gekregen dat dit hem fataal is geworden. 'Maar ik kan het niet bewijzen. Daarom moet de onderste steen boven komen', aldus Van den Burg.
Provincie:
Tag(s):