dinsdag, 22. februari 2011 - 22:59

Militair vliegtuig met Nederlanders uit Libië geland in Eindhoven

Eindhoven

In de nacht van dinsdag op woensdag is op vliegveld Eindhoven Airport het militaire toestel van Defensie geland met aan boord 32 Nederlanders en een aantal andere evacués met een andere nationaliteit.

Het toestel landde rond 02.15 uur op Eindhoven Airport nadat het dinsdagavond rond 23.00 uur was vertrokken vanaf het vliegveld bij Tripoli in Libië. Burgemeester Rob van Gijzel heeft de passagiers in het vliegtuig begroet.

Nog niet iedereen uit Nederland is uit Libië geëvacueerd. Nog ongeveer 65 Nederlanders proberen het land uit te komen. Mogelijk kan dit ook per vliegtuig maar wanneer er geen toestemming meer wordt gegeven om te landen in Tripoli zullen de evacués door het fregat Hr. Ms. Tromp van de Nederlandse marine moeten worden geëvacueerd. Het fregat komt vrijdag in Libië aan.

Daarbij is de vraag of een evacuatie mogelijk is gezien de militaire dreiging in het land. Vanaf het fregat kunnen op dit moment maar 18 mariniers worden ingezet om mensen veilig van het land te evacueren. Omdat op dit moment niet is in te schatten wat de Libische machthebber in petto heeft, moeten er mogelijk meer mariniers worden ingevlogen om een dergelijke reddingsactie mogelijk te maken. Vandaag wordt de situatie opnieuw bekeken.
Provincie:
Tag(s):