woensdag, 8. juni 2011 - 14:48

Militairen gepakt voor diefstal brandstof

Grou

De politie heeft in de nacht dinsdag op woensdag op de A32 nabij Grou een 23-jarige militair uit Peize en een 32-jarige militair uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van branstof.

Surveillerende agenten stonden op het viaduct over de A32 en zagen dat een auto op de vluchtstrook stond. De inzittenden stapten uit, liepen naar de kofferbak en gooiden vervolgens een aantal goederen in de struiken naast de snelweg. Het was voor de agenten echter niet goed te zien wat het betrof. Reden genoeg om de twee mannen te vragen wat ze aan het doen waren.

Eén van de mannen verklaarde dat hij een zak met afval had weg gegooid. Na onderzoek bleek dit niet te kloppen. In de struiken vonden de agenten namelijk een aantal jerrycans. De jerrycans bleken gevuld met brandstof en waren, gezien het opschrift, eigendom van Defensie.

Het duo werd vervolgens aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. De twee werden overgebracht naar het politiebureau. Ook de auto van de mannen werd in beslag genomen. De Koninklijke Marechaussee stelt een nader onderzoek in. De twee aangehouden verdachten zijn namelijk militair.
Provincie:
Tag(s):